آشنایی با مجازی سازی دسکتاپ

فهرست مطالب

مجازی سازی دسکتاپ

مجازی سازی دسکتاپ که در انگلیسی به آن Virtual Desktop Infrastructure می گویند، برای ایجاد فضاهای مجازی از دسکتاپ یوزرها به وجود آمده است. در واقع فناوری فوق می تواند دسکتاپ یوزرهای مختلف را روی سرورها قرار دهد. در این تکنولوژی روی هر سرور چندین دسکتاپ وجود دارد که کاربر نهایی از آنها استفاده می نماید. با این روش دیگر محدودیتی از لحاظ مکان یا زمان وجود ندارد و فرد می تواند به راحتی از هر محلی به سرور و دسکتاپ خود دسترسی داشته باشد.

به کمک مجازی سازی دسکتاپ برنامه ها و سیستم عامل شما از کیس کامپیوتر به صورت مجازی جدا می گردند و روی یک سرور فیزیکی در دیتاسنتر خاصی قرار داده می شوند. از همین روش برای مجازی سازی سرور نیز بهره گرفته می شود. با این تکنولوژی سیستم فیزیکی شما حالت مجازی پیدا می کند و از اطلاعات آن می توان در فضای ابری بهره برد.

مزایای مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

با توجه به مواردی که در بالا بیان شد، می توان دریافت که در سیستم های سنتی تمام اطلاعات روی هارد های سیستم و به صورت لوکال نگهداری می شوند. از همین رو نیاز است تا برای هر یوزر از یک سیستم عامل جداگانه استفاده شود. بروزرسانی برنامه ها و سیستم عامل ها نیز در این شرایط به صورت جدا روی هر کدام از آنها باید انجام شود. با این تفسیر اگر تعداد کامپیوترها بالا باشد، زمان زیادی را باید برای بروزرسانی صرف نمود. این کار برای یوزرهای معمولی که دارای دانش فنی کافی نیستند، می تواند بسیار زمانبر و خسته کننده به نظر برسد.

مفهوم مجازی سازی

برای اینکه مفهوم مجازی سازی دسکتاپ روشن تر شود، یک شرکت کامپیوتری را در نظر بگیرید که نیاز است ابتدا سیستم های آن را نصب و راه اندازی نمایید. سپس نرم افزار های مورد نظر یوزرها را نصب کرده و آنها را بروزرسانی و نگهداری کنید. قطعا اگر تعداد کامپیوترها در این سیستم زیاد باشند، کار شما دشوار خواهد بود. اما با یک سیستم VDI شما می توانید از هر کجا به کلاینت های خود دسترسی داشته باشید و به صورت جمعی آنها را بروز کرده یا مدیریت نمایید. امروزه نرم افزاری های زیادی وجود دارند که فعالیت مجازی سازی دسکتاپ را انجام می دهند. Citrix و  Microsoft VMware معروف ترین نمونه ها می باشند. البته گفتنی است که VMware در حال حاضر طرفداران بیشتری دارد.
مجازی سازی دسکتاپ می تواند در هزینه های شما بسیار صرفه جویی کند. با این کار دیگر نیاز نیست تا شما یک دسکتاپ جدید داشته و آن را مدیریت نمایید. در واقع این مورد می تواند هزینه های نگهداری را 50 الی 70 درصد کاهش دهد. به همین دلیل است که اغلب سازمان های بزرگ از مجازی سازی برای مدیریت سیستم های خود استفاده می نمایند.

در سیستم های VDI میزان امنیت بسیار بیشتر از سیستم های سنتی می باشد. در سیستم های VDI تنها افرادی می توانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند که دارای مجوز هستند لذا هر کلاینت نمی تواند به سیستم وارد شود. از همین رو حملات و تاثیرات مخرب باج افزارها بسیار کاهش می یابد. از سوی دیگر این سیستم برای شما شرایطی را فراهم می آورد که داده ها را به صورت یکپارچه در اختیار داشته باشید و هیچگونه افزونگی داده ای رخ ندهد.

هزینه مجازی سازی دسکتاپ چقدر می باشد؟

برای اینکه شما یک VDI راه اندازی نمایید، لازم است تا هزینه های بسیاری را در نظر بگیرید. در گام اول نیاز است تا یک سرور مجازی یا اختصاصی در اختیار داشته باشید که اطلاعات درون آن قرار گیرند. قیمت این موارد با توجه به هارد، رم و پهنای باندی که ارائه می دهند متفاوت می باشد. در گام بعد لازم است تا یک کنترل پنل خرید کنید و بر روی سرور مجازی خود نصب نمایید. در نظر داشته باشید که هزینه کنترل پنل به صورت جداگانه اخذ می شود و لایسنس این موارد نیز اغلب گران است. همچنین شما نیاز دارید تا یک نرم افزار مجازی ساز تهیه نمایید. همانگونه که در بالا بیان شد، اغلب کاربران امروزه از از VMWARE استفاده می نمایند. با داشتن این موارد شما می توانید یک VDI را پیاده سازی کنید.

با این تفسیر جهت برآورد هزینه مجازی سازی دسکتاپ لازم است تا هزینه سرور، لایسنس و نرم افزار مجازی ساز را در نظر بگیرید. هزینه های سرور از ماهانه 200 هزار تومان آغاز می شوند. در خصوص لایسنس دایرکت ادمین و سی پنل نیز باید در نظر داشته باشید که نسخه اورجینال آنها دارای هزینه حداقل 900 هزار تومان است. پس از این موارد نیاز است تا هزینه های مربوط به نرم افزار های مجازی را پرداخت نمایید که این موارد نیز حداقل 300 تا 400 هزار تومان هزینه به همراه خواهند داشت.

آشنایی با پیش نیاز های مجازی سازی دسکتاپ

تا به اینجا با مفهوم مجازی سازی دسکتاپ آشنا شدیم اما قطعا برای شما نیز این سوال مطرح می باشد که پیشنیاز مجازی سازی دسکتاپ چیست؟ در سیستم های VDI در گام اول لازم است تا شما سخت افزارهای مورد نیاز را فراهم آورید. سپس باید برای هر کلاینت سطح دسترسی خاصی تعریف کنید. استفاده از فایروال ها و آنتی ویروس های متفاوت نیز در این سرور ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند در غیر این صورت کل اطلاعات و امنیت آنها به خطر خواهد افتاد.

VDI اگر به درستی پیاده سازی شود؛ می تواند هزینه ها را بسیار کاهش دهد. لذا هزینه های اولیه در برابر هزینه های نگهداری یک سرور معمولی بسیار مقرون به صرفه تر و کمتر خواهند شد.

چرا باید از خدمات شبکه ای و مجازی سازی دسکتاپ استفاده نماییم؟

همواره باید این مورد را در نظر داشته باشید که در شرکت های بزرگ داده ها و دسترسی امن به آنها دارای اهمیت زیادی هستند. به همین خاطر این شرکت ها هزینه های گزافی را برای نگهداری اطلاعات و مراقبت از آنان پرداخت می نمایند. متخصصان شبکه می توانند با فراهم آوردن زیرساخت شبکه ای و پشتیبانی اکتیو، از اطلاعات مراقبت کرده و امکان دسترسی به آنها را در هر شرایطی فراهم آورند. پشتیبان ها می توانند با مانیتور لحظه ای از بروز مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری به راحتی جلوگیری نمایند.

در بحث VDI عملا سه نوع پشتیبانی از توسط شرکت ها ارائه می شود

پشتیبانی های موردی

در این نوع پشتیبانی فرد به صورت حضوری به محل شرکت مراجعه نموده و مشکل را بررسی می نماید. پس از آن نیز با پرداخت هزینه، کارفرما می تواند خدمات مد نظر خود را به صورت تلفنی یا حضوری دریافت نماید.

پشتیبانی های دوره ای 

این نوع پشتیبانی که در اغلب شرکت های بزرگ نیز درخواست می شود، پس از انعقاد قرارداد، به صورت مکرر ارائه می شود. لذا یک پشتیبان شبکه اقدام به بررسی مشکلات موجود در شبکه و رفع آنها می نماید. قرارداد ها به صورت دوره ای بوده لذا بررسی ها نیز به صورت دوره ای انجام می شوند.

پشتیبان های مستقر در محل

نوع دیگری از پشتیبانی وجود دارد که شخص کارشناس در محل شرکت به صورت مداوم حضور می یابد و وضعیت شبکه را بررسی می نماید. البته اگر VMware Horizon یا VDI انجام شود، پشتیبان می تواند از راه دور نیز به داده ها دسترسی داشته باشد.

شرکت هایی که در زمینه مجازی سازی دسکتاپ فعالیت می نمایند، چه خدماتی را ارائه می دهند؟

یه صورت کلی باید در نظر داشته باشید که امروزه شرکت های بسیاری وجود دارند که کار مجازی سازی دسکتاپ را انجام می دهند. اما یک شرکت خوب و حرفه ای باید خدمات زیر را به کاربران ارائه دهد

– از تمام تجهیزات شبکه ای، کامپیوترها، زیرساخت های سخت افزاری، سرورها و دوربین های مدار بسته پشتیبانی نماید.

– باید از تمام قطعات سخت افزاری سرور مراقبت کرده و کنترل های دوره ای و بررسی های اجمالی را انجام دهد.

– باید از اطلاعات موجود در شبکه و سرور ها به صورت جداگانه بکاپ گیری به عمل آورد.

– می بایست مشکلات شبکه را به صورت 24 ساعته مانیتور کرده و اقدام به رفع آنها نماید.

– گاها نیاز است تا برای رفع مشکل به صورت حضوری به مرکز مراجعه کرده و مشکلات مربوطه را بررسی و رفع کند.

– یک شرکت خوب برای راه اندازی VDI باید وضعیت شبکه و فضای شرکت کارفرما را بررسی نماید و مشاوره های لازم را ارائه دهد. از همین رو نیاز است تا نرم افزارهای مناسب را پیشنهاد دهد.

– شرکت مسئولیت پذیر و خوب از عملکرد خود به صورت دوره ای گزارش ارائه می دهد. در این صورت راحت تر می توان مشکلات سازمان را بررسی کرده و اقدام به رفع آنها نمود.

– مستند سازی و بررسی تجهیزات شبکه، استفاده از توپولوژی مناسب شبکه ، بکارگیری سیستم های سخت افزاری خوب و کانفیگ سرور ها از دیگر وظایف شرکت هایی می باشند که در حوزه مجازی سازی فعالیت می نمایند.

جمع بندی

با توجه به مواردی که در بالا بیان شد، می توان دریافت که مجازی سازی دسکتاپ یک کار حرفه ای و البته مفید در تمام شرکت های بزرگ و کوچک می باشد. اما پیاده سازی این مورد نیاز به دانش و مهارت کافی دارد. لذا باید از افراد حرفه ای و کاربلد کمک گرفت.

5/5 - (2 امتیاز)

2 دیدگاه دربارهٔ «آشنایی با مجازی سازی دسکتاپ»

  1. محمود نظری

    پیاده سازی کردن VDI برای سازمان که حدود ۱۲۰ نفر کاربر و دوتا ساختمون مجزا داره، تقریبا چقدر برآورد هزینه داره؟ کلا برای ما مقرون به صرفه هست که بخواهیم سیستم مجازی سازی رو پیاده سازی کنیم؟

    1. پیشگامان فناوری افق آبی

      با سلام و احترام؛
      ضمن سپاس از همراهی شما، در وهله اول نیاز به شناخت و بررسی دقیق نیازمندی‌های سازمان شما، سپس می‌بایست تجهیزات موجود و مورد نیاز بررسی گردد.

      جهت مشاوره رایگان، از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا